Surfer met gebroken mast gered door KNRM

LELYSTAD • Zo 6 november 2022 | 18:23 • Zondag 6 november 2022 | 18:23

Een surfer is zondagmiddag van het Markermeer gered door KNRM'ers van het station Lelystad. De mast van de surfplank was gebroken, waardoor de man niets anders kon doen dan op de plank blijven zitten. Zijn neef die op de wal stond, had al drie kwartier geen teken van leven meer gehad, waarop hij de hulpdiensten alarmeerde.

De KNRM rukte uit op zoek naar de surfer. Het slachtoffer had inmiddels ook zijn zeil verloren en was een eind afgedreven. "Toen we hem vonden zat hij al lange tijd op zijn surfplank. Dat is niet iets wat al te lang moet duren in dit jaargetijde", zegt een woordvoerder van de KNRM. "We hebben hem aan boord van onze reddingsboot gehesen en naar de wal gebracht. In ons boothuis kon hij opwarmen, want hij was al aardig afgekoeld."

Volgens de KNRM heeft de surfer geluk gehad dat iemand alarm heeft geslagen en dat het nog licht was. "Hij had een zwart pak aan en op het water is dat maar een stipje. Ook had hij geen reddingsvest aan. Dit had echt heel anders af kunnen lopen", aldus de KNRM.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel