Vaakst abortus bij Flevolandse vrouwen

FLEVOLAND • Ma 7 november 2022 | 12:12 • Maandag 7 november 2022 | 12:12

Flevolandse vrouwen hebben vorig jaar relatief het vaakst een zwangerschap laten afbreken. Dat blijkt uit een jaarrapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Dat was in de afgelopen acht jaar ook het geval.

Vorig jaar braken per duizend vrouwen 12,6 Flevolandse vrouwen hun zwangerschap af. Dat is minder dan in het jaar ervoor. Toen braken per duizend vrouwen 13,8 vrouwen uit Flevoland hun zwangerschap af.

Als er naar de plaats wordt gekeken waar de zwangerschapsafbrekingen plaatsvonden, dan was dat het vaakst in klinieken en ziekenhuizen in Noord-Holland. Flevoland staat qua plaats op de zesde plek. In onze provincie is het mogelijk om een zwangerschap af te breken in het Flevoziekenhuis en bij Abortuskliniek Almere.

De cijfers hebben betrekking op vrouwen tussen de 15 en 44 jaar. Het totale aantal abortussen in Nederland lag vorig jaar op 31.049. Dat is iets minder dan in het jaar ervoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel