Verbeek neemt volgend jaar afscheid als commissaris van de Koning

FLEVOLAND • Wo 9 november 2022 | 14:48 • Woensdag 9 november 2022 | 14:48

Leen Verbeek stopt in november volgend jaar als commissaris van de Koning in Flevoland. Hij gaat dan met pensioen, zo werd woensdag duidelijk tijdens een vergadering met Provinciale Staten op het provinciehuis in Lelystad.

Verbeek is sinds 2008 commissaris in Flevoland. Als hij volgend jaar met pensioen gaat, is hij vijftien jaar werkzaam geweest in die functie. "Ik doe dit werk nog iedere dag met heel veel plezier, maar vroeg of laat moet je plaats maken voor een opvolger", laat Verbeek weten in een verklaring.

Provinciale Staten moeten nu op zoek naar een opvolger. Het is de bedoeling dat die kandidaat voor november volgend jaar gevonden is.

De nu 68-jarige Verbeek heeft eerder aangegeven tot zijn 70e jaar in Flevoland te willen aanblijven als cvdK. Als hij in november afscheid neemt is hij 69 jaar. Verbeek is sinds 2019 de langstzittende commissaris van de Koning in Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel