Antonius Ziekenhuis wil spoedpost in avond en weekend sluiten

EMMELOORD • Vr 11 november 2022 | 17:03 • Vrijdag 11 november 2022 | 17:03

Het Antonius Ziekenhuis wil de spoedpost in Emmeloord in de avonden en weekenden sluiten. De huisartsenpost in het pand blijft wel open. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis in Sneek heeft het voorgenomen besluit te maken met de kosten. Er komen 's avonds en in het weekend te weinig mensen naar de Emmeloordse spoedpost om deze open te houden.

Belangrijkste gevolg van de sluiting is dat inwoners van Noordoostpolder niet langer in het ziekenhuis aan de Urkerweg terecht kunnen voor een röntgenfoto of een gipsarm. Als de dienstdoende huisarts besluit om een patiënt door te verwijzen, wordt er geen medewerker van het Antonius meer opgeroepen, maar moet de patiënt naar bijvoorbeeld het ziekenhuis in Sneek of Zwolle. Volgens het Antonius Ziekenhuis is het besluit genomen na overleg met zorgverzekeraars en de huisartsen in Noordoostpolder.

Het personeel is onlangs op de hoogte gebracht. De plannen liggen nu bij de ondernemingsraad van het ziekenhuis. Donderdag wordt definitief besloten of de sluiting doorgaat. De verandering leidt volgens de woordvoerder van het ziekenhuis niet tot ontslagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel