19-jarige rapper Bens in één klap wereldberoemd

ALMERE • Vr 18 november 2022 | 6:34 • Vrijdag 18 november 2022 | 6:34

De 19-jarige rapper Bens uit Almere werd in één klap wereldberoemd door een TikTok-serie van de bekende rapper en TikTokker Connor Price. De muzikant uit Canada heeft meer dan drie miljoen volgers op social media en vroeg of Bens met hem een nummer wilde maken. Nadat het nummer SPINNIN uitkwam ging Bens viral op TikTok en Instagram. Zo kreeg de Almeerder opeens miljoenen luisteraars op Spotify, honderdduizenden volgers op TikTok erbij en een plekje in de Amerikaanse hitlijsten.

In één van Conner Price zijn video's kiest hij 'blind' voor landen waar hij artiesten gaat zoeken om nummers mee te maken. Toen Nederland één van de aangewezen landen werd, kwam hij uiteindelijk bij Bens uit omdat hij hem als een talentvolle rapper ziet.

Voor Bens is het een droom die uitkomt: "Ik kan het nog steeds niet echt geloven. Toen Connor mij ging volgen op TikTok dacht ik dat het een foutje was. Maar nadat hij zijn idee had uitgelegd, kon ik wel een gat in het plafond springen", zegt Bens, die nu ook herkend wordt op straat. "Als ik in het centrum loop roepen kinderen vaak 'hé, jij bent toch die rapper?' en dat is wel leuk om mee te maken. Er wordt nu zelfs geregeld om een foto gevraagd." Hij stond weken in de Amerikaanse hiphop hitlijsten en heeft volgers uit alle delen van de wereld.

"Connor is echt een vriend geworden. We hebben nog vaak contact en gaan ook nog samen dingen doen."

— Rapper Bens

Naast het rappen volgt Bens ook een MBO-opleiding in Hilversum: "En daar ga ik ook echt niet mee stoppen. Een diploma is gewoon belangrijk om te hebben." Toch gaat Bens nog veel meer muziek maken en start hij ook een eigen TikTok-serie. "Ik wil met veel producers samenwerken. In de rapwereld is het vaak ieder voor zich en mijn succes heeft me laten zien dat samenwerken key is."

Nooit weg uit Almere
Om het succes af te maken komt Connor Price ook nog naar Nederland, maar daar mag Bens nog weinig over kwijt: "Maar ik ben er zeker bij en we gaan nog gave dingen doen. Daar houd ik het even bij", zegt hij met een grijns. En dat blijft hij allemaal vanuit Almere Muziekwijk doen: "Ik ga hier nooit meer weg. Almere is en blijft mijn stad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel