Studenten planten bomen in 'studentenbos'

DRONTEN • Vr 18 november 2022 | 15:46 • Vrijdag 18 november 2022 | 15:46

Landgoed Roggebotstaete heeft er sinds vrijdag een nieuw bos met 650 bomen bij. Studenten hebben vrijdag geholpen met het planten van verschillende boomsoorten op een paar honderd vierkante meter grond.

Dit 'studentenbos' is een bos voor en door studenten. De deelnemende studenten zijn meubelmakers in opleiding. Door te helpen met het planten van bomen 'compenseren' zij dat ze in hun werk hout gebruiken. "Zo zorgen wij ervoor dat toekomstige generaties ook hout kunnen gebruiken", zegt deelnemer Isaak Rijntjes.

Tijdens het planten leren de toekomstige houtbewerkers bovendien bij over boomsoorten en krijgen ze informatie over hoe bomen groeien. "Normaal zie ik alleen maar de planken hout. Het is leuk om nu de bomen te zien waar dat hout vandaan komt", vindt onderwijsassistent en meubelmaker Geertje de Wit. Het is de tweede keer dat er op deze manier een 'studentenbos' aangeplant wordt.

Initiatiefnemers zijn Stichting Groeiend G'hout en de Natuur en Milieufederatie Flevoland. De bomenplantactie is onderdeel van een groot project: Plan Boom. Natuurorganisaties willen in totaal 10 miljoen bomen in Nederland extra gaan planten om de CO2-uitstoot te verkleinen en een groenere omgeving te creëren. De provincie Flevoland krijgt er in totaal 500.000 bomen bij. Voor elke inwoner één.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel