Psycholoog moet onderzoeken of aanrander tbs nodig heeft

LELYSTAD • Ma 21 november 2022 | 13:50 • Maandag 21 november 2022 | 13:50

Een man uit Lelystad moet verder onderzocht worden door een psycholoog om te kijken of tbs met dwangverpleging een optie is. De 31-jarige wordt ervan verdacht twee vrouwen te hebben aangerand.

Dat zou zijn gebeurd in mei en augustus in Lelystad. De slachtoffers zouden door de man zijn betast aan hun billen. Een psychiater heeft al geconcludeerd dat tbs wellicht passend zou zijn voor de man omdat de kans aanwezig is dat hij opnieuw de fout ingaat. Twee aanrandingen is juridisch niet zwaar genoeg voor de maatregel en daarom wil het Openbaar Ministerie dat er verder naar wordt gekeken.

Advocaat: 'vreemde gang van zaken'
De advocaat van de Lelystedeling vindt het een vreemde gang van zaken zei ze in de rechtbank. "Meneer zit al 4,5 maand vast, er was vanaf dag één duidelijk dat er een stoornis bij hem speelde en dan moet er nu opeens een nieuwe deskundige komen."

Volgens haar is er ook niet direct tbs met dwangverpleging geadviseerd, maar werd het door de psychiater genoemd als optie. Behandeling zou ook prima kunnen plaatsvinden in een forensische kliniek.

Rechtbank vindt psycholoog noodzakelijk
De rechtbank snapt de frustratie van de advocaat, maar vindt het toch noodzakelijk dat een psycholoog wordt ingeschakeld.

In februari wordt bepaald wanneer de inhoudelijke behandeling is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel