Mr Lely verkozen tot 'leukste restaurant van Flevoland'

LELYSTAD • Ma 21 november 2022 | 23:29 • Maandag 21 november 2022 | 23:29

Restaurant Mr Lely in Lelystad is door horecaprijzen.nl gekozen tot het 'leukste restaurant van Flevoland'. Het restaurant is onderdeel van de Kok Experience. Bezoekers kunnen in het pand bij de Agorahof dineren, maar klanten kunnen er ook terecht voor allerlei activiteiten. Zo is er een escape-room, je kunt er lasergamen, er is een speelparadijs en je kunt er naar de bioscoop. Het familiebedrijf heeft naast de vestiging in Lelystad ook een vestiging in Harderwijk.

De deelnemende restaurants konden zich gratis aanmelden voor de verkiezingen. Mensen konden via de site van de organisatie hun stem uitbrengen. Mr Lely kreeg 609 stemmen. De nummer 2 in de provincie, restaurant Pallas Athene in Almere, haalde 512 stemmen binnen.

Trots
Astrid Kok van het familiebedrijf is trots op de award. "We kregen enkele weken geleden een mailtje of we ons wilden aanmelden voor de verkiezing. Dat hebben we gedaan. En toen hebben we onze gasten gevraagd of ze op ons wilden stemmen. En dat hebben ze veelvuldig gedaan."

Mr Lely opende de deuren op 11 augustus van dit jaar. En dat maakt de waardering van de klanten speciaal, zegt Astrid Kok. "Het voelt als een extra waardering voor het werk van de afgelopen maanden".

Volgens chef-kok Steven Hop heeft het restaurant de waardering van de klanten gekregen door de combinatie van het aanbod. "Mensen kunnen hier terecht voor een diner. Maar de beleving van alles wat er omheen zit telt ook mee. Zo hebben we op vrijdagen en zaterdagen een dj erbij. Ik denk dat we echt goed ontvangen zijn in Lelystad."

Prijsuitreiking in januari
Mr Lely mag nu een jaar lang de titel 'leukste restaurant van Flevoland' gebruiken. Horecaprijzen.nl organiseert op 23 januari 2023 in Ouwehands Dierenpark een prijsuitreiking. Winnaars kunnen daar hun gepersonaliseerde award in ontvangst komen nemen. "Wij hebben de prijs al een keer eerder gewonnen met ons bedrijf in Harderwijk", zegt Astrid Kok. "Toen kregen we een mooi bord met daarop de titel. Als we weer zo'n bord krijgen, dan zullen we dat zeker hier in het restaurant ophangen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel