Ontlading bij voetbalsupporters na winst Oranje

BIDDINGHUIZEN • Di 22 november 2022 | 0:19 • Dinsdag 22 november 2022 | 0:19

Ruim 100 supporters keken maandagavond in de kantine van BAS Voetbal in Biddinghuizen naar de eerste wedstrijd van Oranje op het WK voetbal in Qatar.

Het is traditie bij de club om het kampioenschap gezamenlijk te kijken. Het begon in 1994 in de kantine, maar vanwege de populariteit zaten ze na enkele edities in de aardappelloods van Schaap Holland. Dit jaar keert het evenement terug in de voetbalkantine. Organisator Herman Stegeman zegt dat dit WK noodgedwongen sober is. “In dit seizoen ligt de schuur vol met aardappels en vraagt het organisatorisch ook wat van de persoon die de schuur ter beschikking stelt.” Daarnaast hield de organisatie rekening met een mogelijke nieuwe coronagolf.

Het was lange tijd billen knijpen voor de in het oranje uitgedoste supporters. Pas in de slotfase van de wedstrijd kwamen de twee beslissende treffers. Davy Klaassen maakte ver in blessuretijd de 2-0. Dat was voor één supporter reden om zijn biertje achterover te slaan. “Klaassen kwam erin en ik was het daar niet mee eens. Ik zei als Klaassen hem erin tikt dan tik ik hem er ook in. Ik ben een man van mijn woord en dan moet je.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel