Chauffeurs Regiotaxi gaan staken na mislukt cao-gesprek

FLEVOLAND • Di 22 november 2022 | 20:55 • Dinsdag 22 november 2022 | 20:55

Chauffeurs van leerlingen- en zorgvervoer gaan volgende week woensdag opnieuw staken. Voor Flevoland heeft het in ieder geval gevolgen voor Regiotaxi Flevoland van taxibedrijf Munckhof.

Volgens vakbond FNV is nieuw cao-overleg, na een eerste staking vorige week, mislukt. Op 30 november wordt daarom voor 24 uur gestaakt. Meindert Gorter, bestuurder FNV Zorgvervoer en taxi: "In deze sector, met veel kwetsbare passagiers, kiezen we er voor ruim op tijd de staking aan te kondigen. Dan heeft iedereen voldoende tijd om zich er op voor te bereiden. De chauffeurs staken liever niet, dat ze het toch doen, zegt iets over de noodzaak."

FNV hoopt dat werkgevers Connexxion, Munckhof en Noot alsnog hun cao-voorstellen verbeteren: "Wij hopen dat werkgevers van de gelegenheid gebruik maken om voor woensdag alsnog met een verbetering te komen op het doorbetalen bij ziekte en met betere controles op de loonberekening."

De werkgevers boden na de eerste stakingsdag een loonsverhoging van 8 procent per 1 januari 2023 en nog eens vier procent per 1 januari 2024. Daarnaast stelden de werkgevers ten opzichte van een eerder eindbod veranderingen voor met betrekking tot pauzes en de doorbetaling bij ziekte. Maar voor vakbond FNV was dit verbeterde voorstel nog niet genoeg.

Met Regiotaxi Flevoland kan er gereisd worden vanuit of naar de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Lelystad en verder naar het station en het ziekenhuis in Harderwijk

In de sector leerlingen- en zorgvervoer werken 22.000 mensen, voornamelijk met een parttime contract van gemiddeld 20 uur per week. De huidige cao loopt af op 31 december 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel