Dronten wil half miljoen euro uittrekken voor armoedebestrijding

DRONTEN • Do 24 november 2022 | 10:09 • Donderdag 24 november 2022 | 10:09

De gemeente Dronten wil een noodfonds van een half miljoen euro in het leven roepen om armoede tegen te gaan. Dit fonds is speciaal bedoeld voor mensen die door duurdere boodschappen en hogere (energie)prijzen niet meer rond kunnen komen, maar ook geen gebruik kunnen maken van regelingen voor de minima. Naast een noodfonds wil Dronten ook inzetten op voorlichting.

Vanuit het Rijk worden mensen geholpen die maximaal 120 procent van het sociaal minimum verdienen. Dronten gaat de komende tijd in kaart brengen welke groep mensen daarnaast nog verdere hulp nodig heeft en wat daarvoor nodig is.

Voorlichting
Dronten wil daarnaast mensen informeren waar ze met vragen voor hulp terecht kunnen. Wethouder Peter Duvekot: “We weten dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen. Tegen hen wil ik zeggen, trek aan de bel, schroom niet. Vraag om hulp, u bent zeker niet de enige bij wie dit speelt."

De gemeenteraad van Dronten buigt zich 8 december over het plan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel