Bewoners bungalowparken willen huisjes permanent kunnen gebruiken

BIDDINGHUIZEN • Do 24 november 2022 | 13:31 • Donderdag 24 november 2022 | 13:31

Bewoners van bungalowparken De Boschberg en De Bremerberg in Biddinghuizen, willen dat al hun recreatiehuisjes permanent bewoond moeten kunnen worden. Op dit moment mag er maar in een deel van de huisjes ook 's winters gewoond worden. Om dat te veranderen moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Volgens bestuurder van De Boschberg Gijs Tenthof is dat nodig om de parken in de toekomst vitaal te houden. "We willen aantrekkelijk blijven voor mensen die actief meewerken aan het park", vertelt hij. De twee bungalowparken zijn namelijk geen eigendom van een bedrijf, maar in handen van de bewoners.

Aantrekkelijk om te wonen én te investeren
"Hoe krijg je besturen gevuld? Hoe krijg je een mentaliteit om te investeren in de huisjes?", vraagt Tenthof zich af. "Het gaat er niet om dat alle huisjes permanent bewoond worden, maar er moet een structuur zijn waarbij het aantrekkelijk is om hier te komen wonen, en te komen investeren."

Glasplaat is al lang stuk

Dat niet elke eigenaar evenveel aandacht heeft voor zijn of haar bungalow, blijkt als Tenthof een rondje loopt over zijn park. "Je ziet een bungalow die verwaarloosd is, waar een kapotte glasplaat in zit die niet wordt vervangen. Daar wordt dus niet in geïnvesteerd, en dan krijg je verpaupering. Dat wil je niet."

De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Dronten hebben een motie ingediend om in gesprek te gaan met de twee bungalowparken. Daarover wordt donderdagavond gestemd in de raadsvergadering. Tenthof heeft er vertrouwen in, en ziet de gesprekken met een goed gevoel tegemoet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel