Overwegend positieve reacties op ontwerp nieuw stationsgebied

LELYSTAD • Do 24 november 2022 | 23:07 • Donderdag 24 november 2022 | 23:07

Het nieuwe ontwerp van het stationsgebied van Lelystad is donderdag tijdens een inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden gepresenteerd. Het gaat om het gebied vanaf het Stationsplein richting de rotonde van de Ziekenhuisweg en de Middendreef. Bezoekers waren overwegend positief. Het plan is dat er in het gehele gebied rond het station 525 nieuwe woningen en een aantal kantoren komen.

"Het zag er goed uit. Ik heb met bewondering gekeken naar de plannen", aldus bewoner Bob Witte. Bewoonster Olga Slettenhaar was vooral blij met het vele groen. "Ik denk dat dat echt een verbetering is voor de stad."

Plannen nog niet definitief
De plannen zijn nog lang niet definitief. Zo werd er bijvoorbeeld een eilandbusstation gepresenteerd. Dat is het nieuwe ontwerp voor het busstation. Het station heeft de vorm van een eiland en moet iets zuidelijker komen dan het huidige busstation. Maar bewoners en ook de gemeenteraad van Lelystad kunnen over dit soort zaken nog discussiëren. Volgens projectleider Eric Hiele duurt het nog tot voorjaar 2023 voordat er een definitief besluit wordt genomen.

"We gaan na deze avond ook nog informeel zitten met de raad om te kijken wat zij van het plan vinden. Op basis van al die overleggen gaan we het ontwerp bijschaven. Dan is het aan wethouder Van Dijk om het aan te bieden aan het College. En die moeten het dan weer aanbieden aan de raad. Pas dan wordt het ontwerp vastgesteld."

Ideeën
En dus konden bewoners zelf nog met ideeën komen. Zo ziet bewoner Cees van Vliet naast het groen ook graag wat beweging. "Ik mis wel iets van een fontein. Het is nu allemaal vrij statisch."

Projectleider Hiele reageert als volgt: "Wij hebben wel wat schaarse ruimte en wij hebben ervoor gekozen om het niet te doen. Fonteinen plaatsen wordt te krap in het huidige ontwerp hoe we het op dit moment zien."

Coffeeshop
Bewoner Richard Buss vindt het geen goed idee dat buschauffeurs pauze gaan houden in een gebouw waar ook een coffeeshop zit. "Ze moeten die chauffeurs een fatsoenlijke aparte ruimte geven."

Hiele zegt dat de plek waar de chauffeurs pauze kunnen houden weliswaar dichtbij de coffeeshop komt, maar dat het een aparte ruimte blijft.

Ontwikkelingen bij de kust
Over twee weken is er ook een inloopbijeenkomst voor de ontwikkelingen bij de kust van Lelystad. Die wordt gehouden op woensdag 7 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel