Jongere uit jeugdgevangenis overgeplaatst vanwege incident met lerares

LELYSTAD • Vr 25 november 2022 | 14:45 • Vrijdag 25 november 2022 | 14:45

Een jongere uit de Justitiële Jeugdinrichting Lelystad is deze week overgeplaatst naar een andere inrichting, vanwege een incident. Dat bevestigen de politie en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) naar aanleiding van berichtgeving van de Stentor. De krant schrijft dat een lerares, die werkzaam is in de jeugdgevangenis, het slachtoffer is geworden van een zeden- en geweldsmisdrijf.

Volgens de Stentor werd de lerares betast en mishandeld. De woordvoerder van de DJI zegt dat er inderdaad een incident is geweest en dat een leerling dingen heeft gedaan die niet door de beugel kunnen. Voor het slachtoffer zou nazorg zijn geregeld. Verdere details worden niet bekendgemaakt.

De woordvoerder zegt dat de DJI het incident betreurt en dat het niet had mogen gebeuren. Er is aangifte gedaan en de politie doet onderzoek naar de zaak. Het is nog niet duidelijk of de jeugdgedetineerde mag terugkeren naar de jeugdinrichting in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel