Treevember: bomen planten voor een betere toekomst

ZEEWOLDE • Za 26 november 2022 | 15:12 • Zaterdag 26 november 2022 | 15:12

Het voedselbos Thuishaven in Zeewolde stond zaterdag in het teken van Treevember. Treevember is een plantdag om met de nieuwe aanplant de biodiversiteit te kunnen herstellen en er in de toekomst voedsel van te kunnen oogsten.

"Treevember is een initiatief van de stichting The Pollinators. Dat is een organisatie die zich inzet voor de bestuivende insecten", legt Anje Poortman van het voedselbos uit. "Ze hebben Treevember bedacht omdat november de beste maand is om bomen te planten."

Rond de twintig deelnemers gingen daarom aan de slag om tientallen bomen te planten. Goed voor de natuur, maar ook de geest zo luiden de reacties. "Het ontwikkelen van voedselbossen is belangrijk, omdat er geen snellere manier is om de biodiversiteit te helpen", vertelt een deelnemer. "En het is heerlijk om buiten te zijn, het zijn allemaal leuke mensen. Er zijn maar weinig dingen die je kunt doen waar helemaal niets aan kleeft. Hier kleeft niets aan, het is allemaal positief."

In totaal werd er twee hectare aangeplant met fruitbomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel