'Nagele te Kijk' belangrijk voor dorp

NAGELE • Zo 27 november 2022 | 15:31 • Zondag 27 november 2022 | 15:31

Voor het eerst in vijf jaar organiseerde Museum Nagele weer een ‘Nagele te Kijk’. Inwoners van het dorp toonden zaterdag en zondag hun creativiteit in de vorm van zelfgemaakte schilderijen, keramiek, textiele werken of glaswerk. Ook enkele verzamelaars lieten hun mooiste objecten zien.

"Museum Nagele is meer dan een museum dat het erfgoed van het Nieuwe Bouwen koestert", aldus Jelly Jousma, organisator van het evenement. "Het museum staat voor de identiteit van dit bijzondere dorp, maar is ook een ontmoetingsplek." Dat bleek wel uit de belangstelling voor 'Nagele te Kijk'. Veel inwoners kwamen kijken waar een aantal van hun dorpsgenoten zich op creatief gebied mee bezighoudt.

Sociale ontmoetingen
De organisatoren waren tevreden met de opkomst. "Twee middagen liep het lekker. De deelnemers konden we mooi over de ruimte verdelen, meer dan 18 konden we er eigenlijk ook niet hebben." Minstens zo belangrijk was de sfeer tijdens de twee middagen. "Ik ontmoette mensen uit Emmeloord die vroeger in Nagele gewoond hebben", aldus een vrijwilliger van het museum. "Heel leuk."

“Deze plek zorgt voor saamhorigheid”, vindt ook Monique van der Mei. Zij liet zien hoe zij oude glas-in-lood ramen restaureert. “Ik woon nog niet zo lang in het dorp, maar ik merk dat de vele vrijwilligers van het museum hier echt een samenleving proberen te bouwen."

Over twee jaar weer
De eerste edities van het evenement waren in 2014 en 2017. "Vanwege de coronapandemie hebben we deze editie een paar keer moeten uitstellen", legt Jousma uit. "We zijn heel blij dat het dit jaar door kon gaan." De volgende 'Nagele te Kijk' wordt waarschijnlijk over twee jaar georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel