Leefbaar Almere wil budget voor acute voedselnood

ALMERE • Ma 28 november 2022 | 13:33 • Maandag 28 november 2022 | 13:33

Leefbaar Almere wil dat de gemeenteraad 130.000 euro vrijmaakt voor acute voedselnood in Almere. Volgens raadslid Marco de Kat zijn er in de stad een paar duizend inwoners die ineens minder te besteden hebben en de keuze moeten maken om minder voedsel te kopen.

Dit is ook te merken bij Voedselbank Almere. In een jaar tijd is het aantal huishoudens dat daarvan gebruikmaakt met 150 toegenomen. In totaal gaat het nu om 550 gezinnen die voedsel krijgen van de Voedselbank. Ook Het Leger des Heils ziet een toename van mensen die hulp nodig hebben en meer mensen met een huurachterstand.

Het geld dat Leefbaar wil besteden is afkomstig van de fracties in de raad. Zij krijgen elk jaar een budget ter beschikking om zich ergens in te bekwamen. Door corona hebben de fracties minder geld uitgegeven en dit bedrag is dus 'over', zegt De Kat. Eerder had 50Plus een soortgelijk idee ingediend, dat ging toen niet door omdat zij het geld uit een ander potje wilden halen.

Leefbaar Almere dient nu een motie met het voorstel in. Dan moet de rest van de gemeenteraad daar nog over stemmen. Volgens De Kat is dat een gelopen race: ''Er is niks ernstigers dan geen eten kunnen kopen vind ik en anders gaat het geld naar algemene middelen.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel