'Vervolg woonwijk Oosterwold moet anders'

FLEVOLAND • Wo 30 november 2022 | 6:24 • Woensdag 30 november 2022 | 6:24

De Almeerse zelfbouwwijk Oosterwold is niet mislukt, maar het moet in het vervolg wel anders. Dat concludeerden ambtenaren en bewoners van de wijk dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Almere.

Het eerste deel van Oosterwold is aangelegd in Almere, de uitbreiding van de woonwijk komt op grondgebied van Zeewolde. Door meer regie van overheden en beter overleg tussen bewoners onderling moeten problemen zoals die in de eerste bouwfase zijn ontstaan, in de toekomst voorkomen worden.

Zo moeten in de tweede fase van Oosterwold wegen en riolering door de overheid aangelegd worden, zegt projectleider Jan Lagerweij. "We merken dat mensen die zelf hun huis ontwikkelen, meer hulp nodig hebben dan ze in het verleden hebben gekregen", zegt hij. "Sommige dingen kunnen beter collectief geregeld worden, overheid is wat dat betreft niet voor niets uitgevonden."

"Je ziet bijvoorbeeld dat er op een aantal plaatsen in deelgebied 1a wateroverlast is, of juist watertekort in droge perioden, omdat er niet van tevoren is bedacht hoe het watersysteem er daar uit moet zien. Dat zou je in volgende fases beter kunnen doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel