Havana is eerste Almeerse kinderburgemeester

ALMERE • Wo 30 november 2022 | 11:36 • Woensdag 30 november 2022 | 11:36

De 10-jarige Havana Rommers is de eerste kinderburgemeester van Almere. Ze kreeg dat woensdag te horen in haar klas in De Dukdalf. Havana is uitverkoren uit 24 leerlingen van alle Almeerse groepen 7. Die stuurden een video in met hun motivatie om kinderburgemeester te worden. Ook moesten ze in het filmpje hun levensmotto vertellen.

De vijf meest geschikte kandidaten mochten zich uiteindelijk presenteren aan een jury, bestaande uit burgemeester Ank Bijleveld, raadslid Hassan Buyatui, de voormalig Roefelraad-coördinator Alex Boonstra en Carlotte en Linde van de leerlingenraad van Sterrenschool Het Universum.

Havana hoorde woensdagochtend dat ze het was geworden via een filmpje van burgemeester Ank Bijleveld. "Ik werd met confetti verrast en had echt zoiets van 'wat gebeurt hier'? Toen begon iedereen me te feliciteren. Het was heel cool." Hoewel ze wist dat woensdag de nieuwe kinderburgemeester werd bekendgemaakt, was ze toch overdonderd. "Ik heb er gewoon geen woorden voor."

Havana is van plan verschillende scholen in Almere te bezoeken. Daarnaast ziet ze graag meer voorzieningen en activiteiten voor kinderen met een beperking. Verder wil de kinderburgemeester het zwerfafval terugdringen door meer prullenbakken neer te zetten. Haar levensmotto is: waar een wil is, is een weg.

Ze wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente op 2 januari in de Kunstlinie officieel geïnstalleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel