Zorggroep en voedselbank willen cliënten blij maken met Hollands huisje

FLEVOLAND • Wo 30 november 2022 | 18:16 • Woensdag 30 november 2022 | 18:16

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Voedselbank Dronten zijn een inzameling voor Hollandse Huisjes gestart. Deze kleine rode gebouwtjes zijn van de Postcode Loterij. Loterijdeelnemers kunnen het huisje met een cadeaubon afhalen. Wie dat niet denkt te gaan doen wordt door ZONL en de Drontense voedselbank gevraagd om zijn bon aan hen te doneren.

Marieke van Trappe kwam met het idee voor de inzameling voor ZONL. De zorggroep in Noordoostpolder en Urk wil thuiswonende cliënten en bewoners van de woonzorgcentra een leuke opsteker geven met de huisjes. Dat moet ervoor zorgen dat de huisjes niet worden weggegooid maar naar het goede doel gaan. Volgens Van Trappe zijn de eerste bonnen al onderweg via de post. "We krijgen heel veel enthousiaste reacties."

De Postcode Loterij verstrekt de cadeaubonnen voor Hollandse huisjes aan zijn deelnemers. Die kunnen het gebouwtje vervolgens ophalen bij een Albert Heijn in de buurt. Het idee om de huisjes te schenken aan cliënten was een spontaan idee van Van Trappe. Zij heeft niet een bepaald doel met de actie. "Als we met elke bon een glimlach op het gezicht van onze cliënt kunnen toveren dan zou dat al heel mooi zijn", zegt zij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel