'Almere niet in de fout bij verkoop grond naast tempel'

ALMERE • Wo 30 november 2022 | 20:54 • Woensdag 30 november 2022 | 20:54

De gemeente Almere heeft iedereen gelijke kansen gegeven bij de verkoop van een perceel aan de Tempo Doeloestraat in Buiten. Dat heeft de rechter woensdag beslist in kort geding. De eigenaar van de naastgelegen hindoeïstische tempel Shri Vishnu Mandir vond dat hij ten onrechte was buitengesloten, maar volgens de rechter is dat niet het geval.

Tempeleigenaar Shammikapoor Bharatsingh onderhandelde al in 2012 en 2017 met de gemeente over de aankoop van het perceel. Toen kwamen ze er niet uit, volgens de gemeente omdat Bharatsingh de prijs te hoog vond.

Seniorencomplex
Hij had plannen voor de bouw van een seniorencomplex. Toen kreeg hij te horen dat de parkeerplaats die op het perceel lag niet mocht worden verplaatst. En er zou een recht van erfdienstbaarheid op het perceel komen, zodat die parkeerplaatsen gegarandeerd bereikbaar bleven voor onder meer het naburige kinderdagverblijf. Daarop zag hij af van de koop.

De gemeente verkocht de grond vervolgens aan Yaja Real Estate, die er het bestaande kinderdagverblijf op uitbreidde. Maar volgens Bharatsingh golden de voorwaarden die hem werden voorgeschoteld opeens niet meer voor deze koper.

'Nooit gezegd'
Dat is niet waar, stelt de gemeente: "Er is nooit gezegd dat de parkeerplaatsen niet mochten worden verplaatst. En de erfdienstbaarheid was niet meer nodig, omdat Yaja zelf eigenaar werd van de grond. Dan hoef je niet meer apart te regelen dat zij er gebruik van kunnen blijven maken".

De rechter kan zich daarin vinden en stelt nu dat alles netjes is verlopen. "De gemeente is volledig transparant geweest over de verkoop van het perceel", staat in het vonnis te lezen. De tempeleigenaar heeft bovendien geen bewijs overhandigd, dat hem echt is verteld dat hij de parkeerplaatsen niet mocht verplaatsen. Hij vertelde in een zitting van twee weken terug, dat hij daar een mail over had, maar liet die nooit zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel