Almeerder krijgt boete voor verkeerd vervoeren lachgas

FLEVOLAND • Wo 30 november 2022 | 23:14 • Woensdag 30 november 2022 | 23:14

Een 21-jarige man uit Almere is woensdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een boete van 1600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De Almeerder vervoerde het lachgas niet op de juiste manier.

Anderhalf jaar geleden werd de verdachte aangehouden in Almere. Zijn rijstijl viel op en nadat hij was aangehouden bleek hij cilinders lachgas te vervoeren, die hij niet goed had vastgezet in zijn auto.

Hij verdiende zijn geld met het lachgas en gaf bij de rechter aan dat zijn flessen goed vaststonden. De politie zou dus ongelijk hebben gehad. De Almeerder vertelde aan de rechter dat hij sowieso stopt met zijn handel, omdat lachgas na 1 januari verboden is.

Schulden
Het Openbaar Ministerie had een relatief lage boete geëist en de advocaat van de verdachte benadrukte dat de verdachte schulden heeft. De Almeerder mag de boete daarom in termijnen van 50 euro per maand betalen. Hij kreeg ook een werkstraf van 20 uur opgelegd, omdat hij nog in een proeftijd zat voor rijden zonder rijbewijs.

Op dezelfde zitting kreeg een 22-jarige man uit Lelystad 14 uur werkstraf opgelegd. Hij had in 2020 ook op een verkeerde manier twee cilinders lachgas vervoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel