Bijna twee ton opgehaald voor Grote Clubactie in Flevoland

FLEVOLAND • Do 1 december 2022 | 8:57 • Donderdag 1 december 2022 | 8:57

76 Flevolandse clubs en verenigingen hebben dit jaar samen ruim 195.000 opgehaald voor de Grote Clubactie. Voor deze actie worden loten verkocht. Van de opbrengt gaat 20 procent naar de organisatie, de rest mogen de clubs en verenigingen gebruiken voor bijvoorbeeld trainingsmateriaal, een opknapbeurt van het onderkomen of een jeugdkamp.

Landelijk bracht de actie 13 miljoen euro op, voor het derde jaar op rij een nieuw record. De opbrengst in Flevoland ligt bijna 30.000 euro hoger dan vorig jaar, terwijl er toen meer clubs meededen. Opvallend in de cijfers van dit jaar is dat naar verhouding de opbrengst op Urk het hoogst is.

Koning positief
"Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om 'hun cluppie te steunen'", zegt algemeen directeur Frank Molkenboer. "Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie." Ook koning Willem-Alexander is positief over de actie. "Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel