Oppositie raad Zeewolde loopt weg vanwege besloten vergadering

ZEEWOLDE • Do 1 december 2022 | 23:27 • Donderdag 1 december 2022 | 23:27

De voltallige oppositie in de gemeenteraad van Zeewolde is donderdagavond weggelopen uit een raadsinformatieavond omdat de partijen niet achter gesloten deuren wilden vergaderen. Het besloten deel van de vergadering zou gaan over het uitkopen van twee boerenerven aan de Ossenkampweg.

Actief Zeewolde, CDA, VVD en D66 wilden met het weglopen een statement maken tegen de handelwijze van de coalitie. Yvonne van Bruggen van Actief Zeewolde snapt niet waarom de vergadering in beslotenheid moest en noemt het een grof schandaal. "Wat valt er te verbergen? Het is een openbaar collegebesluit geweest en zelfs de prijzen van de grond zijn al bekend", reageert de politica.

Wethouder Winnie Prins zegt verbluft te zijn over wat er is gebeurd. Volgens haar is het heel gebruikelijk dat dergelijke stukken in vertrouwen worden toegelicht. Volgens haar zouden belangen van de gemeente beschadigd kunnen worden als bepaalde zaken openbaar worden gemaakt. "Het gaat hier niet om een besluit in vertrouwen, het gaat om een stukje toelichting', vindt Prins.

Eerder deze week werd bekend dat de gemeente de twee boerenerven heeft gekocht voor 2,6 miljoen euro. Met de aankoop wil de gemeente de vrijgekomen stikstofruimte gebruiken voor bouwplannen. Het gaat daarbij onder meer om een uitbreiding van industrieterrein Trekkersveld IV.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel