Defensie: Zeewolde meest geschikt voor nieuwe kazerne

ZEEWOLDE • Vr 2 december 2022 | 14:59 • Vrijdag 2 december 2022 | 14:59

De bouw van een militaire kazerne in Flevoland is een stuk dichterbij gekomen. Een locatie in de buurt van de Nijkerkerbrug bij Zeewolde is het meest geschikt. Dat zegt staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat.

In totaal is er zo'n 500 hectare grond nodig voor de defensielocatie van de Landmacht. Volgens de staatssecretaris wordt het een soort 'superkazerne', waarin verschillende onderdelen van Defensie samenkomen.

Zeewolde centraal in het land
De locatie bij de Nijkerkerbrug is om meerdere redenen het meest geschikt, zegt Defensie. Zeewolde ligt centraal in het land, en dat heeft als voordeel dat de militairen minder hoeven te reizen. Ook is de aanwezigheid van een kazerne in de buurt van een aantal grote steden handig voor de personeelswerving.

Ergens in dit gebied ligt de beoogde locatie

Ook belangrijk is het feit dat de Rijksoverheid al eigenaar is van de grond waarop de kazerne in Zeewolde zou moeten komen. Dit betekent dat de ondernemers die de grond huren moeten verhuizen. Medewerkers van Defensie hebben daarom vrijdagmiddag de ondernemers in het gebied ingelicht over het plan.

Binnen half jaar besluit
Wanneer de definitieve beslissing wordt genomen om een kazerne in de buurt van de Nijkerkerbrug te bouwen is nog niet bekend. Binnen nu en een half jaar moet het kabinet een besluit nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel