Flevolandse brandweer krijgt nieuwe uniformen

FLEVOLAND • Wo 7 december 2022 | 23:10 • Woensdag 7 december 2022 | 23:10

Alle Flevolandse brandweerlieden krijgen vanaf de zomer een nieuw uniform. Dat uniform kunnen ze dragen op de kazerne en bij inzet met een laag risico, zoals het reanimeren van mensen en het bevrijden van mensen uit een lift.

Eerst krijgt het Utrechtse korps de nieuwe uniformen, later volgt de rest van Nederland. Het ontwerp is een donkerblauw pak met een rode baan en bestaat onder meer uit polo's, een jas, een broek en sokken. Korpsen kunnen ook kiezen voor toevoegingen zoals petten, mutsen en sweaters

De brandweer is al een aantal jaar bezig met het ontwerp en de productie van de uniformen. Ze zijn moderner geworden en zitten wat strakker dan het oude uniform. Ook zijn er verschillende pasvormen.

Uniforme uitstraling
Landelijk brandweercommandant Tijs van Lieshout is blij met de uniformen, zegt hij tegen RTV Utrecht: "Daarbij willen we ook een uniforme uitstraling hebben naar inwoners en collega's - net zoals andere hulpdiensten dat hebben."

Het bedenken van het ontwerp en de productie duurden in totaal zo'n vijf jaar. Medewerkers van de ambulancediensten kregen in december 2019 nieuwe, turquoise kleren. Het politie-uniform, donkerblauw met gele strepen, is in 2014 ingevoerd.

In Flevoland zijn 15 brandweerkazernes en daar werken zo'n 580 mensen.

Dit is de presentatie van de nieuwe kleding:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel