Documentaire over 40 jaar Festival Sunsation

LELYSTAD • Do 8 december 2022 | 17:41 • Donderdag 8 december 2022 | 17:41

Documentairemaker Elisabeth van Leeuwen uit Lelystad heeft een film gemaakt over de geschiedenis van Festival Sunsation. Het oudste festival van Flevoland wordt jaarlijks gehouden bij landschapskunstwerk Observatorium van Robert Morris in het noorden van Lelystad.

"Er zijn plekken die echt wat met je doen en die iets extra’s geven", zegt Van Leeuwen over het landschapskunstwerk. Ze noemt de locatie magisch en wil dat met de documentaire overbrengen op de kijker.

Thom Ummels is de initiatiefnemer van het festival en noemt de film "de kers op de taart van ons jubileumjaar." Ook de dichter roemt de locatie en zegt dat iedereen het kunstwerk op zijn of haar eigen manier ervaart.

Van Leeuwen probeert met de film een breed publiek aan te spreken. "Het is een vrij laagdrempelige film, dus het is voor alle Flevolanders bedoeld. Niet perse voor kunstliefhebbers."

De documentaire Ode aan de Zon gaat vrijdag 16 december in première in het Provinciehuis Lelystad en wordt zaterdag op zaterdag 24 december uitgezonden bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel