Paarse Vrijdag op school: ''Nog altijd relevant''

LELYSTAD • Vr 9 december 2022 | 17:35 • Vrijdag 9 december 2022 | 17:35

Leerlingen van scholengemeenschap Porteum in Lelystad hebben meegedaan aan Paarse Vrijdag, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor lhbti-acceptatie op scholen.

"Ik mag zijn wie ik ben", reageert Ingemare van Berkum enthousiast. Zij is de drijvende kracht achter de activiteiten op de school. "Een soort van pride, maar dan in december. En het is voor mij een fijn gevoel dat ik jongere kinderen kan meegegeven dat het ook okay is."

Al sinds 2010 is de tweede vrijdag van december Paarse Vrijdag. Een dag die volgens Van Berkum nog altijd relevant is. "Met homo wordt nog steeds gescholden en daarom zijn we ook hier om meer acceptatie te krijgen en ook om het gezellig te maken."

Er zijn kraampjes, lezingen en een speciale Paarse krant waarin jongeren uit heel Flevoland over zichzelf vertellen. Onderwijsassistent David de Haan uit Urk, zelf homo en christelijk, steunt maar wat graag de leerlingen. "In de school hebben we allerlei paarse versiering, leerlingen en collega's komen in paarse kleding om te supporten dat je er mag zijn, dat je erbij hoort."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel