Grote brand verwoest mechanisatiebedrijf Weevers

ZEEWOLDE • Di 13 december 2022 | 1:58 • Dinsdag 13 december 2022 | 1:58

Mechanisatiebedrijf Weevers in Zeewolde is in de nacht van maandag op dinsdag afgebrand. De brandweer rukte massaal uit voor de zeer grote brand op industrieterrein Trekkersveld. Niemand raakte door het vuur gewond.

Eigenaar Andreas Weevers zegt zeer aangeslagen te zijn. Weevers laat weten dat het bedrijf, dat voornamelijk tractoren verkoopt, voorlopig verder gaat vanuit de vestiging in Swifterbant. Het personeel wordt dinsdag bijgepraat.

Meerdere brandweerkorpsen rukten uit
De melding over de brand kwam dinsdag rond 1:00 uur binnen. Brandweerlieden uit Zeewolde, Almere, Dronten, Harderwijk, Hilversum en Huizen werden gealarmeerd. Die hebben het pand gecontroleerd laten uitbranden. Tijdens het vuur klonken explosies. Dat waren gasflessen in het gebouw die explodeerden, aldus de brandweer.

Rond 2.00 werd het sein brand meester gegeven, brandweerlieden moesten dinsdagochtend meerdere keren nablussen. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer haalt bij het nablussen de gevelbeplating van het dak om in het pand te kunnen kijken.

Tweede brand bij Weevers
Ook in 2013 woedde een brand bij Weevers in Zeewolde. Toen brandde het bedrijf tot de grond toe af waarbij twee honden om het leven kwamen. Een rookpluim met asbestdeeltjes trok in 2013 over het industrieterrein richting Biddinghuizen. Nu zat er geen asbest in het pand en de rook stond de goede kant op, aldus de brandweer.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel