Dodelijk ongeval op dijk Lelystad-Enkhuizen, ook ernstig ongeluk op Hanzeweg

LELYSTAD • Za 17 december 2022 | 9:56 • Zaterdag 17 december 2022 | 9:56

Een automobiliste is dinsdagochtend om het leven gekomen door een aanrijding met een vrachtwagen op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen (N307). Dat meldt de politie. De vrouw botste halverwege de dijk frontaal op de vrachtwagen. Vanwege het ongeluk was de weg in beide richtingen dicht tot 12.30 uur.

Het ongeluk was rond 7.30 uur. Omdat het een heftige aanrijding was wilde de politie goed sporenonderzoek doen. Daarom was de weg enige uren afgesloten. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. "We doen onderzoek naar haar identiteit", laat politiewoordvoerder Cornelie Hoogeveen weten. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Hij is meegenomen naar het politiebureau omdat hij getuige is. De politie wilde zijn bevindingen vastleggen.

Of gladheid een rol heeft gespeeld, is nog niet duidelijk. Het is één van de scenario's waar de politie rekening mee houdt in het onderzoek naar het ongeval. Volgens de provincie is er sinds zaterdag geen zout meer gestrooid op de provinciale wegen, omdat dat volgens metingen niet nodig zou zijn. Wel zegt een woordvoerder dat het volgens diezelfde metingen vanochtend toch onverwacht glad werd. Dinsdagavond wordt er wél gestrooid.

Om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen, is de politie nog op zoek naar getuigen, met name een vrachtwagenchauffeur die van Enkhuizen naar Lelystad reed ten tijde van het ongeluk.

Ook ernstig ongeval op Hanzeweg
Ook op de Hanzeweg bij Dronten was dinsdagochtend een ernstig ongeval. Het ging om een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto waarna een tweede auto op de vrachtauto klapte. Een 23-jarige automobilist raakte ernstig gewond. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie ziet gladheid ook bij dit ongeluk als één van de mogelijke scenario's. De Hanzeweg is sinds 13.00 uur weer open voor het verkeer.

Ongeval HanzewegOok hinder op het spoor
Wie van Lelystad naar Schiphol Airport wil reizen heeft mogelijk ook te maken met vertraging: tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Schiphol Airport staat een defecte trein. De verwachting is dat treinen op dit traject rond 17.30 uur weer normaal rijden.

Ook tussen Almere Centrum en Amsterdam reden er geen treinen vanwege een wisselstoring. Daar zijn de beperkingen inmiddels voorbij, meldt de NS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel