Toestand medewerkster visverwerker nog altijd kritiek na beknelling

URK • Di 13 december 2022 | 13:53 • Dinsdag 13 december 2022 | 13:53

De vrouw die maandagmiddag ernstig gewond raakte bij een bedrijfsongeval op Urk ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat laat haar werkgever Seacon Production in een reactie weten. De medewerkster raakte tijdens schoonmaakwerkzaamheden bekneld in een sorteermachine van het visverwerkende bedrijf aan het Foksdiep.

Volgens een woordvoerder van Seacon Production zijn alle medewerkers dinsdagochtend bijgepraat over het bedrijfsongeval. Hen is gepaste zorg aangeboden. Verschillende medewerkers van de visverwerker boden maandagmiddag eerste hulp voordat de hulpdiensten ter plaatse waren. Het slachtoffer moest na de beknelling gereanimeerd worden.

De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat het slachtoffer tijdens schoonmaakwerkzaamheden werd geraakt door een onderdeel van een sorteermachine. Daardoor kwam ze vast te zitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel