Inspectie redt vijf honden uit 'smerigste situatie ooit'

LELYSTAD • Wo 14 december 2022 | 14:32 • Woensdag 14 december 2022 | 14:32

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft vorige week vijf honden in beslag genomen in een zeer ernstig vervuilde woning in Lelystad. Dat gebeurde donderdag, op een niet nader bekend gemaakte locatie.

Op de vloer van de woning lagen volgens de inspectie enorme bergen statiegeldflessen, poststukken, plastic boodschappentassen, lege conservenblikken en verpakkingen van etenswaren en hondenvoer. In de woning hing bovendien een penetrante ammoniakgeur van de gigantische hoeveelheden hondenpoep en urine op de vloer. Een inspecteur gaf tijdens de controle aan dat dit de smerigste situatie was die hij ooit in zijn werk had gezien.

Twee volwassen honden, een reu en een teef, liepen los in de woning. Drie honden van zo'n 1,5 jaar oud zaten volgens de inspectie vrijwel permanent opgesloten in een zwaar vervuilde kooi met daarin een dikke laag blubber van de uitwerpselen. Alle dieren zaten onder de vlooien en hadden veel te lange nagels. Enkele honden hadden daarnaast een verklitte vacht en één van de dieren was grotendeels kaal en had ontstekingen op de huid.

Drie jonge honden verbleven in een dikke laag blubber van de uitwerpselen

De honden zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Ze zijn ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar ze medisch worden behandeld en de juiste verzorging krijgen. Een officier van justitie gaat bekijken of de zaak een strafrechtelijk vervolg krijgt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel