Opnieuw brandend voorwerp gegooid naar woning in Almere

ALMERE • Do 15 december 2022 | 6:37 • Donderdag 15 december 2022 | 6:37

Een voorwerp heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor een ontploffing gezorgd in een flatwoning aan de Paso Doblesingel in Almere Stad. Daarop ontstond brand in het huis. In de woning waren geen personen aanwezig tijdens de ontploffing.

De brandweer kreeg rond 3.30 uur een melding over het voorwerp dat door de ruit was gegooid. Het vuur dat daarop volgde kon snel worden geblust omdat brandweerlieden snel ter plaatse waren. Het Team Explosieven Verkenning kwam naar de woning omdat het gegooide voorwerp een explosief kon zijn. Dat bleek niet het geval waarna het huis is vrijgegeven.

Het is nog niet duidelijk wat de schade is aan de woning aan de Paso Doblesingel. De politie doet nog onderzoek naar het incident. Ook worden getuigen opgeroepen zich te melden. Wie in de buurt een camera heeft hangen wordt gevraagd de beelden met de politie te delen.

Verband met ander incident is nog niet duidelijk
Of er een verband is met een vergelijkbaar incident in de nacht van dinsdag op woensdag is nog niet duidelijk. Toen werd een brandend voorwerp gegooid naar een woning aan de Lemmerstraat in de Stedenwijk. Volgens de politie moet uit onderzoek blijken wat er is gebeurd en hoe de twee incidenten moeten worden benoemd. Zo zou het kunnen zijn dat het gaat om poging tot doodslag, maar de politie zal het geen 'aanslag' noemen. Dat komt omdat dat woord in Nederland alleen wordt gebruikt bij een terroristische daad, laat een politiewoordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel