Dronten, Lelystad en Zeewolde zijn economische koplopers

FLEVOLAND • Do 15 december 2022 | 8:12 • Donderdag 15 december 2022 | 8:12

De gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde behoren tot de regio's in Nederland die het meest zijn hersteld van de coronacrisis. Dat zegt het CBS. De economie steeg in het derde kwartaal met 5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Door blijvende resultaten van energiebedrijven was de groei vergeleken met pre-corona 11 procent.

Dronten, Lelystad en Zeewolde vallen op in de cijfers samen met Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Zuidoost-Noord-Brabant. Daar was het economisch herstel van de coronacrisis in het derde kwartaal het grootst. Haarlemmermeer gaat met 10 procent aan kop. Dat komt door het herstel van vliegverkeer op Schiphol.

Gemiddeld is de Nederlandse economie in het derde kwartaal van dit jaar met 3,1 procent gestegen vergeleken met vorig jaar. De economie in Noordoostpolder en Urk nam met 3 procent toe vergeleken met een jaar eerder. Dat was 2 procent in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel