Ambulancedienst GGD start overleg om maandenlange wegafsluiting Sneek

FLEVOLAND • Vr 16 december 2022 | 16:27 • Vrijdag 16 december 2022 | 16:27

GGD Flevoland is in overleg met verschillende instanties over de mogelijk maandenlange afsluiting van de A7 tussen Sneek en Joure. Ambulances uit Flevoland die een patiënt naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek brengen, moeten daardoor omrijden. De afsluiting betekent een extra reistijd van tien tot vijftien minuten, zegt Sven van der Burg van de GGD.

De gezondheidsdienst praat onder meer met de verkeerspolitie en met GGD GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio). "We willen weten wat dit nu concreet voor ons betekent", zegt Van der Burg. De ambulancedienst wil weten welke alternatieve routes er mogelijk zijn voor Flevolandse ambulances die naar Sneek moeten. Omdat het probleem alleen bij het viaduct speelt, is het wellicht mogelijk dat de ambulances wel gebruik maken van het eerste gedeelte van de A7 na Joure. GGD Flevoland hoopt volgende week meer duidelijkheid te krijgen.

Een lege A7

Omrop Fryslan
Wat is er aan de hand?
Ter hoogte van het viaduct onder het Prinses Margrietkanaal bij Sneek is het wegdek centimeters omhoog gekomen. Het is omhoog geduwd door grondwater, zegt Rijkswaterstaat tegen Omrop Fryslan. De snelweg is daarom sinds woensdag in beide richtingen dicht.

Een deel van de tunnelbak, een zogenoemde tunnelmoot, is door de druk van het grondwater omhoog gekomen. Waarschijnlijk zijn er ankers gebroken die deze tunnelmoot op zijn plaats moesten houden. Rijkswaterstaat gaat alle grondankers controleren en de schade herstellen. Dat duurt waarschijnlijk enkele maanden.

Omhoog geschoven tunnelmoot

Omrop Fryslan

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel