Nieuwjaarsduik op Marker Wadden gaat niet door

LELYSTAD • Di 20 december 2022 | 19:00 • Dinsdag 20 december 2022 | 19:00

De nieuwjaarsduik op de Marker Wadden, die op 1 januari voor het eerst zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat zegt initiatiefnemer Arjan van der Meer, directeur van Naupar in de Lelystadse Bataviahaven. Volgens Van der Meer is het idee "door iedereen met heel veel enthousiasme ontvangen". Er hadden zich ook al duikers aangemeld om op Nieuwjaarsdag in het Markermeer te duiken, maar er waren nog wat spreekwoordelijke losse eindjes die volgend jaar pas geknoopt kunnen worden.

Volgens Van der Meer moesten er nog wat dingen geregeld worden met Natuurmonumenten en de gemeente Lelystad. Hij benadrukt dat ook deze partijen enorm enthousiast zijn en dat er geen onvertogen woord is gevallen. Wellicht zijn ze iets te enthousiast van start gegaan met hun plan? "Enthousiasme is altijd goed, toch?" lacht hij. "Maar we moesten even een pauze inlassen om alles goed te kunnen regelen. We pakken in januari de draad weer op en gaan dan om tafel met Natuurmonumenten."

'Terechte vragen'
Van der Meer wil niet loslaten wat er nou precies tussengekomen is, maar zegt wel: "We willen dit graag goed doen en hadden betrokkenen er achteraf in een eerder stadium bij moeten betrekken. Andere partijen stelden terecht bepaalde vragen, zoals de gemeente Lelystad."

En hij voegt er wederom lachend aan toe: "Ik heb altijd geleerd dat wanneer je ergens enorm naar uit kijkt, dat het dan niet erg is als het wat langer duurt." En de mensen die zich al hadden aangemeld 'gaan we warmhouden tot 1 januari 2024, want dan gaat het zeker door!'

Aquashuttle
De Marker Wadden kunnen overigens wel gewoon worden bezocht. Op maandag en vrijdag vaart er twee keer per dag de Aquashuttle.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel