Floriade verwijdert website en social media-accounts

ALMERE • Vr 23 december 2022 | 20:42 • Vrijdag 23 december 2022 | 20:42

De Almeerse Floriade is vrijwel volledig van het internet verdwenen. Alle profielen op sites als Facebook, Instagram en Twitter zijn verwijderd. Ook de website van het evenement is bijna compleet gewist.

Er is één enkele pagina overgebleven, met daarop een aantal regels tekst. Alle nieuwsberichten, het overzicht van deelnemende landen en informatie over de thema's van de tuinbouwexpo zijn niet meer toegankelijk.

Het evenement in Almere sloot op 9 oktober z'n deuren, maar de organisatie hield de social-media-accounts en website na die tijd nog wel in de lucht. Zo zijn er de afgelopen weken nieuwsberichten gepubliceerd over de zoektocht naar kopers voor overgebleven bouwwerken. 

Informatie niet meer te vinden
Door het verwijderen van de website zijn die nieuwsberichten en een hoop andere pagina's niet meer voor het publiek toegankelijk. Zoekresultaten van Google die verwijzen naar de site van het evenement leveren nu een foutmelding op. 

Waarom de Floriade heeft besloten om online niet meer zichtbaar te zijn is niet direct duidelijk. De organisatie is de afgelopen weken afgeschaald en heeft inmiddels ook geen communicatie-afdeling meer. Telefonisch is de Floriade nog wel bereikbaar, maar vragen over het verwijderen van de online informatie konden niet meteen beantwoord worden. Op YouTube in LinkedIn bestaat de Floriade nog wel. 

Twitter

Facebook

Instagram

Informatie op Floriade.com

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel