Winter Wonder Brunch in strijd tegen eenzaamheid

LELYSTAD • Wo 28 december 2022 | 13:34 • Woensdag 28 december 2022 | 13:34

Eenzaamheid wordt in Lelystad woensdag tegengegaan met de Winter Wonder Brunch in Atolplaza. Tientallen alleenstaande ouderen, met een kleine portemonnee, genoten daar samen van een uitgebreide brunch in drie gangen met livemuziek. Burgemeester Mieke Baltus van Lelystad opende de Winter Wonder Brunch.

Organisator Mila Romijn verzorgt elk jaar deze brunch voor de eenzame ouderen. Mila is al decennia als vrijwilligster actief in Lelystad, vooral in 'haar' Zuiderzeewijk. Samen met haar gezin en talloze bewoners bedenkt Mila projecten om de wijk en de omstandigheden van de bewoners te verbeteren. Dit doet zij onder de naam M.I.L.A., een afkorting voor "Met inzet lukt alles".

'Love and Glitter'
De Winter Wonder Brunch heeft elk jaar een thema. Het thema van dit jaar is: Love and Glitter. Wim Botter is een van de vrijwillige organisatoren: "Dit is al de achtste Winter Wonder Brunch, of eigenlijk de tiende, maar door corona konden we het 2 jaar niet organiseren. We hebben de afgelopen jaren wel eten naar de mensen gebracht."

Burgemeester Baltus heeft de brunch dus geopend en dat deed ze samen met singer-songwriter Leona Philippo. En er was ook dit jaar weer van alles geregeld voor de ouderen. Er was eten en alle senioren kregen een kerststol mee naar huis.

Er zitten mensen van allerlei pluimage te genieten, een gemengd gezelschap, zegt Botter: "Ze hebben de middag van hun leven! We organiseren dit vanuit het idee, de donkere dagen, de oorlog... we willen deze mensen opnieuw kracht geven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel