Klussers helpen Havenaren energie te besparen

ALMERE • Wo 28 december 2022 | 17:58 • Woensdag 28 december 2022 | 17:58

Speciale 'energiefixers' helpen deze week inwoners van Almere Haven met energiebesparende maatregelen. Op deze manier kan de energierekening van de Havenaren hopelijk iets naar beneden gebracht worden.

De gemeente Almere benaderde 120 huishoudens in De Wierden die een energielabel C of hoger hebben en waarvan bekend is dat ze gebruik maken van sociale regelingen. Deze huishoudens konden zich opgeven voor een gratis bezoek van de 'energiefixers'. De klussers namen niet alleen de energiebesparende onderdelen mee, ze installeerden deze ook voor de betreffende huishoudens.

Het gaat om bijvoorbeeld tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. Ook gaven de 'energiefixers' energiebesparende tips aan de Havenaren en werden ze bijgepraat over financiële regelingen en subsidies waarop mogelijk een beroep gedaan kan worden.

Alexander Sprong, wethouder milieu en klimaat liep een dagje mee: "De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Zuinig omgaan met energie is daardoor nog belangrijker geworden. Gelukkig zijn huizen met kleine maatregelen energiezuiniger te maken. Extra belangrijk voor mensen die moeite hebben om de energierekening te betalen. Maar juist voor hen is de aanschaf van energiebesparende producten lastig. Met projecten als de Energiefixers en de Kadokaart Energiebesparing, willen we deze inwoners ondersteunen." De gemeente onderzoekt nog of de actie uitgebreid kan worden naar andere stadsdelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel