Vluchtelingen naar Biddinghuizen om harde wind in Groningen

BIDDINGHUIZEN • Do 29 december 2022 | 13:19 • Donderdag 29 december 2022 | 13:19

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft afgelopen nacht 138 bewoners van de tijdelijke vluchtelingenopvangplaats Marnewaard in Zoutkamp (Groningen) vanwege de harde wind overgeplaatst naar Biddinghuizen. Nog eens 254 vluchtelingen zijn naar Ter Apel gebracht.

"Vanwege de felle wind en de weersverwachting van gisteren en de komende dagen staat de veiligheid in de paviljoens onder druk", aldus een woordvoerder van het COA. Wanneer de vluchtelingen weer terug kunnen naar de Groningse opvangplaats, is nog niet besloten.

Windkracht 8
In Zoutkamp was het woensdag windkracht 5 tot 6, stelt het COA. "De komende dagen is de verwachting dat dit kan toenemen tot windkracht 8. Het weer in het noorden blijft zeker tot en met 2 januari onrustig. Het uitgangspunt is dat de locatie Marnewaard zo snel mogelijk weer in gebruik wordt genomen, maar niet eerder dan dat deze helemaal veilig is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel