Feestwinkel sluit na twintig jaar de deuren  

LELYSTAD • Do 5 januari 2023 | 6:44 • Donderdag 5 januari 2023 | 6:44

De Feesthoek in Lelystad sluit na twintig jaar de deuren. De feestwinkel stopt er om meerdere redenen mee. Zo zijn de inkomsten de afgelopen jaren gehalveerd, terwijl de uitgaven verdubbeld zijn. Eigenaar Ger Kist is al met pensioen. Zijn vrouw Annie zou de winkel nog een tijdje runnen, maar vanwege ziekte is ze daartoe niet meer in staat. Dus nu staat Ger zelf weer in de winkel.

In de feestwinkel in de Kroonpassage wordt al twintig jaar van alles en nog wat verkocht als het om feesten gaat: ballonnen, verkleedartikelen, kaarten en gekke outfits. Maar voor de gepensioneerde Kist is het openhouden van de winkel geen haalbare kaart meer. "Ik ben nu zeventig jaar, ik vind het mooi geweest." Daar komt nog bij dat de online concurrentie moordend is voor een kleine ondernemer als Kist. "De huren zijn niet normaal. Je moet heel veel winst maken om je kosten te kunnen betalen."

'Gezellig in eigen stad winkelen'
Trouwe klanten van de populaire feestwinkel vinden het jammer dat De Feesthoek straks dichtgaat. "Ik haal hier mijn kaarten", zegt een oudere klant. Een ander vult aan: "Natuurlijk kan je op internet wel heel veel dingen kopen. Maar het is natuurlijk ook heerlijk als je gewoon in het centrum van je eigen stad even gezellig kunt winkelen."

Kist moet het wat rustiger aan doen. "Ik werk al vanaf mijn zesde jaar, dus dat is nu 64 jaar. En ik mag niet meer werken van mijn dochter en van mijn vrouw."

Verhuizen naar Spanje
Het stel is van plan om naar Spanje te verhuizen. "Ik heb een klein huisje gehuurd," vertelt Kist. "Het leven is daar stukken goedkoper." De feestwinkel houdt deze week een flinke uitverkoop en blijft nog open tot komende zaterdag 7 januari. Daarna is het feest echt afgelopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel