Vakbond: vertraging post en pakketten door staking PostNL

FLEVOLAND • Wo 11 januari 2023 | 11:29 • Woensdag 11 januari 2023 | 11:29

Flevolanders die dit weekend post of een pakket verwachten, moeten rekening houden met vertraging. Dat zegt vakbond FNV, die een staking organiseert onder vrachtwagenchauffeurs van PostNL.

De chauffeurs leggen van vrijdagochtend 4.00 uur tot zaterdagochtend 7.00 uur het werk neer. Medische zendingen en rouwpost zullen geen vertraging oplopen, zegt de vakbond.

Vakbond ontevreden
FNV is ontevreden over een cao die de post- en pakketbezorger deze maand afsloot met twee andere vakbonden. Ook zouden de chauffeurs niet tevreden zijn over de cao-afspraken die nu op tafel liggen.

"Chauffeurs willen dat de lonen voortaan automatisch meestijgen met de inflatie, minimaal 14 euro per uur en het afschaffen van de jeugdloonschalen. Daarnaast willen de leden dat uitzendkrachten na negen maanden een vast contract krijgen. PostNL heeft met geen van deze punten ingestemd", zegt de vakbond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel