Gemeentelijke promotieprijs voor Boerderijenboeken Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Do 12 januari 2023 | 21:13 • Donderdag 12 januari 2023 | 21:13

Stichting Boerderijenboeken Noordoostpolder heeft donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de promotieprijs gekregen.

Volgens burgemeester Roger de Groot die de oorkonde uitdeelde is het een bijzondere prijs, want hij is al een aantal jaren niet meer uitgereikt. "Ongeveer 450 vrijwilligers, uit de gehele Noordoostpolder, hebben onder leiding van een zeer actief bestuur onder de bezielende leiding van Frans van de Lindeloof, een grote krachtinspanning geleverd", zei De Groot in zijn toespraak.

De stichting bracht alle boerderijen en veel andere bedrijven in Noordoostpolder in kaart. Ook is de historie beschreven. Het werk is vastgelegd in elf geïllustreerde boeken, waarin te lezen is over de eerste pachter, de bedrijfsopvolging en andere wetenswaardigheden. "De boerderijboeken staan in vele boekenkasten in Nederland en zelfs in de hele wereld", vertelt De Groot. "Ze zijn een prachtig naslagwerk over de historie van de gemeente Noordoostpolder."

Meer prijzen uitgereikt
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden nog meer prijzen uitgereikt. Zo werd Hotel Restaurant Grandcafe 't Voorhuys in Emmeloord benoemd tot Ambassadeur Inclusieve Arbeidsmarkt. Het bedrijf heeft een doofstomme werknemer in dienst, die bovendien de Nederlandse taal niet machtig is.

Admi Account uit Lelystad is het beste leerbedrijf. Het bedrijf heeft MBO-4-studenten van ROC Friese Poort in Emmeloord een plek als stagiair assistent-accountant gegeven. Doorgaans krijgen alleen HBO-studenten een stageplaats aangeboden.

De ondernemersprijs van Noordoostpolder ging naar Andela Techniek en Innovatie in Nagele. Het bedrijf is gespecialiseerd in machinebouw voor de agrarische sector en voedselindustrie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel