SV Urk haalt half miljoen op voor flinke verbouwing en nieuwe tribune

URK • Vr 13 januari 2023 | 13:42 • Vrijdag 13 januari 2023 | 13:42

SV Urk heeft donderdagavond een half miljoen euro opgehaald voor de grote verbouwing van Sportpark De Vormt. Het geld werd op een sponsorbijeenkomst rond de bekerwedstrijd tegen Katwijk bij elkaar gebracht door de verkoop van 200 business seats.

De voetbalclub wil naast de bestaande tribune uitbreiden met een nieuwe tribune. Verder komen er extra kleedkamers en vergaderzalen en wordt de kantine ook flink onder handen genomen. SV Urk is de laatste jaren flink gegroeid en daardoor is er uitbreiding nodig. Ook zijn delen van sommige gebouwen aan vervanging toe.

Er is in totaal ruim 2,5 miljoen euro nodig. De vereniging had al een bedrag gespaard en kon ook rekenen op financiering van andere partijen, maar er was toch nog een tekort. Daarop ontstond het plan voor de verkoop van luxe tribunestoelen op de nieuw te bouwen tribune, vertelt de voorzitter van de businessclub, Jan Ras.

Nog niet al het geld binnen
Volgens Ras is het bedrag van 2,5 miljoen nu nog niet helemaal binnen, maar hij heeft goede hoop dat dat wel gaat lukken. De businessclub gaat het plan voor nieuwbouw voorleggen tijdens de algemene ledenvergadering. Als de leden akkoord gaan, is het de bedoeling om na de zomer met de bouw te starten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel