Demonstranten bijeen bij provinciehuis in Lelystad

LELYSTAD • Di 17 januari 2023 | 16:40 • Dinsdag 17 januari 2023 | 16:40

Zo'n twintig demonstranten zijn dinsdagmiddag bijeengekomen bij het provinciehuis in Lelystad. Ze verzamelden zich bij de achteringang van het gebouw en droegen omgekeerde Nederlandse vlaggen bij zich.

Daarnaast waren er een aantal trekkers en een handjevol vrachtwagens geparkeerd. Verkeer kon daardoor niet meer volledig achter het provinciehuis langsrijden. Aan de voorkant van het gebouw, bij de Visarenddreef, ondervonden automobilisten geen overlast.

Op de auto's en vrachtwagens van de demonstranten stonden onder andere leuzen die zijn gericht tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ook waren er teksten te lezen over corona en coronavaccinaties. De politie en handhavers van de gemeente waren bij het protest aanwezig en hielden de situatie in de gaten.

Ook bij andere provinciehuizen in Nederland wordt geprotesteerd. Een konvooi voertuigen dat begonnen is in Leeuwarden maakt de komende dagen een tocht langs de verschillende gebouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel