Lelypas wordt vernieuwd vanaf april

LELYSTAD • Do 19 januari 2023 | 17:17 • Donderdag 19 januari 2023 | 17:17

De Lelypas voor Lelystedelingen wordt vernieuwd. Inwoners die er al één hebben, moeten hun oude pas registreren. Zij ontvangen dan automatisch een link naar de app, waarin de nieuwe pas digitaal te vinden is.

Gebruikers die liever ook een fysiek pasje in handen hebben, kunnen die ophalen in één van de aangesloten winkels. De waarde die op de oude pasjes staat, kan daar worden overgezet naar de vernieuwde variant. Er zijn op dit moment ruim 16.000 pasjes in omloop, vertelt Yorick Lindeman van de Stichting Lelypas. "Mensen krijgen bijvoorbeeld een mantelzorgregeling vanuit de gemeente die wordt op de Lelypas geboekt. Je kan voor een verjaardag iemand een Lelypas cadeau geven."

Lokaal uitgeven
De nieuwe pas heeft een QR-code waardoor die makkelijker te gebruiken is. Lindeman: "Elke winkel die meedoet, geeft punten als je een bedrag uitgeeft." De huidige pas bestaat ongeveer zes jaar. "De techniek is dus ook van die tijd", legt Lindeman uit. "Op dit moment heeft de pas een barcode. We gaan over naar een QR-code zodat de techniek wat meer kan. Dat betekent dat je laagdrempelig in de winkel of met een app de pas kan laten scannen."

Lokale ondernemers kunnen in de nieuwe app acties plaatsen. "Het is nog meer bedoeld om de lokale consument binnen Lelystad te laten uitgeven. We hebben nu ook een app, maar straks met de ontwikkelingen gaat die eigenlijk fungeren als een soort bankapp. Je kan precies zien wat je hebt uitgegeven en wat je saldo is."

De nieuwe pasjes zijn halverwege maart op te halen in de winkels. De nieuwe pas kan vanaf 1 april gebruikt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel