Eerste nachttrein vervoert zo'n honderd passagiers naar Schiphol

FLEVOLAND • Za 21 januari 2023 | 10:48 • Zaterdag 21 januari 2023 | 10:48

Zo'n honderd passagiers reden mee met de eerste rit van de nieuwe nachttrein door Flevoland. De trein van vervoersbedrijf Arriva deed de stations Lelystad en Almere Centrum aan in de nacht van vrijdag op zaterdag, op weg van Groningen naar Schiphol.

De eerste rit was een feestelijke. Er zijn hapjes uitgedeeld en bands speelden muziek aan boord. 65 mensen stapten in Groningen in en reden de hele rit mee. Onderweg zijn nog zo'n 30 mensen ingestapt. Onder de passagiers waren treinfans en uitgaanspubliek, maar ook mensen die vroeg op Schiphol moesten zijn, zag een journalist van RTV Noord.

Zo ging Tineke Moedt naar het vliegveld om een vroege vlucht naar Spanje te halen. "Voor mij is dit een mooie manier om naar Schiphol te komen. Ik zag dat er morgenvroeg werkzaamheden aan het spoor waren. Dus ga ik midden in de nacht. En voor een tientje is dit mooi goedkoop", vertelt ze lachend.

De trein gaat voortaan elke vrijdag rijden vanuit Groningen. Daar vertrekt hij om 01.48 uur en onderweg zijn stops in Lelystad (03:10u) en Almere (03:24) om daarna door te rijden naar Schiphol. De trein gaat dezelfde nacht nog retour naar het noorden. Het is onderdeel van een proef. Dit jaar rijdt Arriva elke week om te kijken of er vraag naar de nachttrein is. Een kaartje kost 10 euro, onafhankelijk van waar je in- of uitstapt. Kaartjes zijn te koop via de reisapp van de vervoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel