Winkel Smart Kiosk mag na vondst wapens en drugs weer open

LELYSTAD • Ma 23 januari 2023 | 22:49 • Maandag 23 januari 2023 | 22:49

Winkel Smart Kiosk in het centrum van Lelystad mag weer open. De burgemeester besloot in november vorig jaar dat de winkel een half jaar dicht moest. De rechter heeft nu besloten dat de winkel al na drie maanden weer open kan.

De eigenaar stapte na de sluiting naar de rechter, omdat zij failliet dreigde te gaan. Volgens de rechter kon de burgemeester niet goed duidelijk maken waarom de sluiting nodig was. Ook kon niet duidelijk worden gemaakt waarom de winkel juist zes maanden dicht zou moeten.

De eigenaar maakte bezwaar tegen het besluit van de burgemeester. De uitslag daarvan laat nog op zich wachten. De rechter besloot daarom dat tot dat besluit gevallen is de winkel open mag.

'Meerdere wetten overtreden'
Burgemeester Mieke Baltus sloot het pand, omdat er meerdere wetten zouden zijn overtreden. In het magazijn van de winkel werden tijdens een controle een stroomstootwapen, drie airsoftwapens en vier pepperspraybussen aangetroffen. Ook had een medewerker een stroomstootwapen bij zich.

Softdrugs gevonden
In het magazijn werd verder bij vier mensen softdrugs aangetroffen. Daarnaast werden er ook xtc-pillen gevonden in het magazijn. Die harddrugs werden gevonden in een tas van één van de eigenaren. Die zouden bedoeld zijn voor een feestje. De mensen die drugs bij zich hadden verklaarden dat die niet bedoeld waren voor de handel. Ook werden er alcoholische dranken aangetroffen waar de eigenaar van de winkel geen vergunning voor had.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel