Flevoziekenhuis in financiële problemen

ALMERE • Ma 30 januari 2023 | 17:04 • Maandag 30 januari 2023 | 17:04

Het Flevoziekenhuis in Almere kampt met een zorgelijke financiële situatie. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving van Almere Deze Week. De lokale krant heeft interne berichten van het ziekenhuis ingezien op het intranet van het Flevoziekenhuis. Daar verschijnen nieuwsberichten op voor medewerkers.

De cijfers van 2022 laten een forse overschrijding van de personeelskosten en fors tegenvallende productiecijfers zien. Op korte termijn zijn er maatregelen nodig om het tij te keren, meldt bestuurslid Jeroen van Duren via intranet aan de medewerkers. "Als we niets doen, verslechtert onze positie bij de banken en zorgverzekeraars en zijn we de regie kwijt. Dit willen we vóór alles voorkomen."

Het ziekenhuis heeft een tijdelijke werkgroep in het leven geroepen die de komende maanden gaat uitzoeken hoe de financiële situatie het hoofd kan worden geboden. De werkgroep heeft ook het mandaat gekregen om snel en gericht maatregelen te nemen. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar de kosten en uitgaven, ook voor wat betreft het verlagen van de personele kosten. Ook wordt kritisch gekeken naar de inhuur van extern personeel of extra personeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel