Gemeente en inwoners lijnrecht tegenover elkaar tijdens bijeenkomst verslaafdenopvang

ALMERE • Wo 1 februari 2023 | 6:04 • Woensdag 1 februari 2023 | 6:04

Bewoners van Almere Poort en de gemeente Almere staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar als het gaat over de komst van een verslaafdenopvang in het Europakwartier. De gemeente wil de huidige locatie 'Domus' in Almere Stad daarnaartoe verhuizen, om zo het aantal van dit soort zorglocaties over de stad te verspreiden.

Tijdens een informatieavond in de Topsporthal dinsdagavond moesten gemeente en bewoners met elkaar in gesprek gaan. Bewoners van Almere Poort zijn fel tegen het plan, omdat de nieuwe locatie te dicht op verschillende scholen zit. Ze zijn bang voor drugshandel en vrezen voor de veiligheid van hun kinderen.

De bedoeling van de bijeenkomst was om zorgen met elkaar te delen en daarover te praten. Tijdens gesprekken kwam wethouder Froukje de Jonge soms amper over het geluid van de aanwezigen heen. "Het was een pittige avond. Heftig. Omdat je ziet dat mensen bezorgd zijn, en je wil in gesprek omdat je die zorgen begrijpt maar ook een andere inschatting maakt op basis van de ervaring. Maar je merkt op zo'n avond dat je elkaar heel moeilijk bereikt."

De gemeente Almere laat weten genoeg onderzoek te hebben gedaan naar de veiligheid bij de komst van de verslaafdenopvang, en concludeert dat de gevolgen acceptabel zijn. Maar Natasha Chandi-Oemrawsing van de stichting Bezwaar Wooncomplex Verslaafden gelooft daar nog steeds niks van. "Zij kunnen hier wel aangeven en aankondigen dat de politie adviseert dat het wel kan. Ze kunnen aangeven dat het team adviseert dat het prima is. Maar de stukken die ik heb gezien, daaruit blijkt dat het allemaal gevaarlijk is."

Beveiliging haalt wethouder weg
Na afloop van de gespreksavond besloot de aanwezige beveiliging om de wethouder naar een apart kamertje in de Topsporthal te brengen. Volgens een woordvoerder hoort dat bij een avond van deze omvang. De wethouder ziet dat er veel zorgen zijn bij de bewoners en hoopt dat het gesprek over Domus gevoerd kan blijven worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel